Vilt på Restaurangakademien 9 september!

with Inga kommentarer

MÅNDAG 9 SEPTEMBER kör vi en heldag med inledning i Nackareservatet där vi samlar vilda växter. I Restaurangakademiens kök skapar vi rätter utifrån skörden och stundens inspiration.

 

Foto Erik Olsson

Foto Erik Olsson

Datum: måndag 9 september, 2019
Tid: 08:30-15:00
Vi börjar dagen i Nackareservatet – samlingsplats Björkhagens t-bana.

Gör som stjärnkockarna – ät ogräs!
I linje med att äta härproducerad mat i säsong och ”Det Nya Nordiska Köket” går kunskapen om vilda ätliga växter.

Tillsammans med Lisen Sundgren går vi ut och skördar de vilda växter som dagen och årstiden erbjuder. Dagen inleds med en skördetur i Nackareservatet (kläder efter väder!), där Lisen berättar om växtkännedom, hur man skördar vilda växter och bär och hur de kan användas till såväl mat som huskurer och om deras läkande kraft.  Ni får även lära er om hur ”foraging”, (skörd i det vilda), har så många fördelar för hållbarhet, hälsa, ekonomi och mat i säsong och hur vi kan skörda etiskt och hållbart.

Väl tillbaka i köket på Restaurangakademien skapar vi tillsammans en måltid av vår skörd, det utlovas många överraskningar för smaklökarna och säkerligen många aha-upplevelser.

Varmt välkomna!

Kursledare: Lisen Sundgren
Örtspecialist, författare och receptutvecklare. Lisen samarbetar med restauranger som Volt, Gastrologik, Mathias Dahlgren, Agrikultur m.fl genom att skörda vilda växter för alla säsonger. Hon har bland annat skrivit boken ”Det Vilda Köket” tillsammans med Rune Kal-Hansen ”Vildvuxet”, en guide för dig som vill lära dig mer! Passa på att köpa den signerad på plats.

Pris: 995 kr exkl. moms

 

Läs mer här: https://www.restaurangakademien.se/workshop-skorda-vilt/

Leave a Reply