Vild vandring i Havstenssund 3 juli 2017

with Inga kommentarer

Tång på stranden

Skörda vilda växter och tång

Det här blir något nytt! Nu ger vi oss ut i havet!

Tillsammans med Linnea Sjögren från Catxalot http://www.catxalot.se/ gör vi en vild vandring vid havet i Havstenssund.

Vilda blommor och tång är lika fantastiska att äta som att göra egna hudvårdsprodukter av. Under den här vandringen får du tips om hur du använder strandväxter och tång i hudvårdande skrubbar och krämer och lagar mat med de smakrika växterna. Följ med på en kurs som kommer ge promenader och havsbad en helt ny mening och upplevelse!

På den här kursen får du lära dig vad och hur du ska skörda. Vi smakar på det som plockats och du får tips på allt du själv kan göra.

Tag med cyklop och snorkel, för vi kommer hoppa ner i vattnet!

Kursen är ett samarrangemang mellan Lisen Sundgren, örtspecialist och författare, och Linnéa Sjögren från tångföretaget Catxalot.

Datum: 3 juli

Pris: 850:- inkl. moms

Tid:10-13

Plats: Tjurpannans naturreservat

Anmälan och förbetalning: info@catxalot.se eller 070-914 72 99

 

Linnea Sjögren brinner för att vi i Sverige ska börja utnyttja våra egen tång och alger i matlagning. 2014 startade hon företaget Catxalot som bland annat levererade bohuslänska alger till den rätt Tommy Myllymäki vann Bocuse d’Or med samma år.

Hennes strikta syn på kvalitet och idérikedom har lett till att Catxalot inte bara vann Nyskaparstipendiet 2015 utan även till att de levererar till några av Sveriges absoluta topprestauranger. Läs mer om henne på catxalot.se

Lisen Sundgren är författare och örtspecialist med förkärlek för användningen av vilda växter till mat, hudvård och hälsa. Till bokfloran hör bland annat ”Lisens Örtspa”, ”Det Vilda Köket” och i maj 2017 kommer ”Vildvuxet” ut, en flora för alla som vill lära sig med om det vilda.

Lisen har arbetat länge med naturlig hudvård och håller kurser i hur man tillverkar allt man behöver till huden från örter och grönt. Linnea Sjögren

Linnea Sjögren

Leave a Reply