Vild mat i Havstenssund 4 juli 2017

with Inga kommentarer

MAT!
MAT!

Vild mat i Havstundssund

VILT PÅ FATET

Ta in ogräs och tång i köket och laga mat som speglar inte bara säsongen utan även dagen, platsen och din skaparlust.

Under den här kursen lär du dig både att plocka och tillaga mat som är skördad vid och i havet. Vilda växter har helt egensinniga spännande smaker som varierar hela tiden utifrån årstid och klimat. Kanske är det därför ogräs och andra vilda örter blivit proffskockarnas favoritgrönsaker tillsammans med tång – havets grönsaker. Det här är dessutom bland det mest näringsrika du kan äta. Vi kommer tillsammans skapa och tillaga en vild buffé med dito vilda drycker. Det blir en oförglömlig vild måltid i gott sällskap.

Vi inleder dagen med en skördetur längs stranden och sedan lagar vi mat tillsammans i Catxalots rustika hamnmagasin.

Kursen är ett samarrangemang mellan Lisen Sundgren, örtspecialist och författare, och Linnéa Sjögren från tångföretaget Catxalot.

 

I priset ingår all mat och recept.

Tag med: Badkläder, cyklop, snorkel, vattenskor, sax, påsar till blommor och tång/korg

Pris: 1950:- inkl moms.

Tid: 10-17

Plats: Tjurpannans naturreservat och Tångmagasinet i Havstenssund.

Anmäl dig här: info@catxalot.se eller 070-914 72 99

Betalning sker i förskott

Linnea Sjögren brinner för att vi i Sverige ska börja utnyttja våra egen tång och alger i matlagning. 2014 startade hon företaget Catxalot som bland annat levererade bohuslänska alger till den rätt Tommy Myllymäki vann Bocuse d’Or med samma år.

Hennes strikta syn på kvalitet och idérikedom har lett till att Catxalot inte bara vann Nyskaparstipendiet 2015 utan även till att de levererar till några av Sveriges absoluta topprestauranger. Läs mer om henne på catxalot.se

 

Leave a Reply