Sweet Rooibos Body Scrub

with Inga kommentarer

Det är med djupt vemod jag lämnar Afrika efter ett tre månader långt äventyr som tog avstamp i Tanzania, fortsatte till Zanzibar – kryddparadiset, och avslutades i Kapstaden som fullständigt hänsynslöst fångade mitt hjärta. Jag känner mig som en nyförälskad tonåring  – älskar landet, människorna, naturen, maten, havet…ja, vinet är inte så dumt heller. Hela livsstilen. Trots att det är ett djupt traumatiserat land som fortfarande tampas med stora problem så genomsyras det ändå av någon slags hopp, livsglädje, dynamik och värme. Att komma till Kapstaden var som att komma hem, jag kände mig välkomnad och helt accepterad som jag är. Folk har bjudit på sig själva och sina berättelser, bjudit hem mig till sina köksbord – och det måste jag säga att Find Dining i all ära men att bli hembjuden till någons kök och dela vad de har att bjuda på, mitt i vardagen, det är nog det finaste jag vet.

Nu har jag bara ett fokus – att komma tillbaka dit så fort som möjligt!

Någon frågade häromdagen vad jag gör för att ”hålla fast vid känslan”. ”Andas” svarade jag, för jag vet ju, man kan inte hålla fast någonting, men jag kan väcka minnen och stämningar till liv genom att dricka en kopp Rooibos te, smörja mig med Baobab olja eller göra en sockerskrubb inspirerad av ingredienser därifrån. Då väcks värmen inom mig.

Idag gjorde jag en Sweet Rooibos Body Scrub som blev så lyckad att jag vill dela med mig av den. Ingredienserna får du tag på här hemma, inga konstigheter!

Det kan hända att du behöver justera mängderna, det här är bara en uppskattning…jag går på känsla när jag lagar mat och skapar hudvård. Gör det du med, det blir bra!

Sweet Rooibos Scrub by Lisen
Sweet Rooibos Scrub by Lisen

2,5 dl ekologisk honung – fast eller rinnande

2,5 dl råsocker eller moscovadosocker (eller vanligt vitt socker om du vill, bara det är eko!)

2 msk vegetabilisk ekologisk olja, typ oliv, mandel, jojoba, baobab, sesam eller vad du kan tänkas ha.

En näve Rooibus te blad

1 tsk rivet citronskal

Om honungen är fast och hård, värm den i ett vattenbad en liten stund så den får en mjukare konsistens som är lättare att blanda.

Blanda alla ingredienser till en jämn fin smet. Om det känns för löst, tillsätt mer socker och Rooibos. Lägg skrubben i en ren torr glasburk, håller i rumstemperatur minst 6 månader.

Användning: värm dig med en dusch, ta en näve av skrubben och massera in försiktigt över hela kroppen. Låt verka ett par minuter och skölj av.

Sweet Rooibos Body Scrub by Lisen
Sött och gott för huden!

 

Rooibos te innehåller mängder med antioxidanter som håller huden ung och levande, socker ger en mild skrubb, honung läker, ger fukt och mjukgör, oljan ger näring och gör rent, citron och vanilj luktar så himmelskt gott.

Enjoy!

Lisen

 

Leave a Reply