Foto Charlotte Gawell

 

 

OM LISEN

Välkommen till min vilda, gröna värld! En värld fylld av blommor och blad, dofter, färger och smaker. Jag är drabbad av naturen och slutar aldrig lära mig hur man kan använda örter, vilda och odlade, till mat, huskurer och välbefinnande. Kunskapen har gjort mig ödmjuk och akut medveten om att vi är en del av naturen och allt vi gör i vår vardag ger avtryck på planeten. Den naturliga vägen har inspirerat till ett antal böcker, hundratals workshops landet över, resor och idag kan jag kalla mig naturfilosof, herbalist, författare och föreläsare. Min filosofi är enkel – vi är en del av naturen och ju mer vi lär känna den och låter oss hänföras av den desto mer ömsinta blir vi mot oss själva och vår planet. Det är tid för förändring, låt oss hjälpas åt för en bättre värld för alla. Jag brinner för att visa hur örter, mat i säsong och vilda växter förgyller ditt liv och lockar fram din vilda natur!

 

Vem är jag?

Vi är alla en del av naturen och vår relation till naturen gör oss till människor.  Sedan den insikten grep tag i  mig har jag ägnat mig åt att fördjupa mina kunskaper om hur vi kan leva i samklang med naturen. Inte bara för planetens skull, men för att höja vår livskvalitet och hälsa. Efter många års studier och oändligt mycket tid i skog och mark kallar jag mig idag herbalist,  ”forager” (en person som skördar vilda ätliga växter), naturfilosof (för jag kan prata i timmar om naturens inverkan i våra liv och utveckling!), författare och föreläsare. Idag ligger mitt fokus främst på att jobba med hur vi kan leva ett hållbart liv som inte bara gynnar miljön men även ger oss ökat välbefinnande, bättre hälsa, ökad livskvalitet och inte minst – bättre mat. Det gör jag genom föreläsningar, kurser och att skriva böcker. Fyra har det blivit hittills: Lisens örtspa (Prisma 2008) och Lisens indiska spa med inspiration från ayurveda (Norstedts 2010), Lisens Gröna Värld (Norstedts 2013) samt Det Vilda Köket som jag skrev tillsammans med Rune Kalf-Hansen (Bonnier Fakta 2014). Den boken vann GULD i World Gourmand Cookbook Awards! Tokstolt.

I MAJ 2017 kommer min ny bok VILDVUXET (Bonnier fakta)! DEN GÅR ATT FÖRBESTÄLLA REDAN NU!

Under växtsäsongen samarbetar jag med ett antal kockar för att utveckla användningen av vilda växter i maten, Restaurang Volt till exempel är en nära bundsförvant. http://www.restaurangvolt.se/

 

För att ytterligare inspirera och påminna om vår urgamla livskunskap håller jag örtvandringar och workshops, bland annat i Rosendals trädgård. Se mer under ”På Gång” fliken. 

 

Vad kan jag göra för dig?

Följ med på kurs eller föreläsning där jag tipsar om vilka örter som kan stärka din hälsa under de olika säsongerna med hjälp av olika huskurer. Eller lär dig laga mat på vilda växter. Jag erbjuder örtvandringar, workshops med matlagning samt kurser där jag lär ut hur man gör egna hudvårdsprodukter. Tillsammans med välrenommerade kockar skapar jag mat-events som inspirerar till naturnära matlagning. Läs mer under ”På gång” fliken. 

När vi vistas i naturen, vårdar jorden och anpassar oss efter säsongernas rytm mår vi bra. Genom att ta vara på och leva i samklang med naturen i vardagen blir det lättare att leva i större balans med sig själv. Min erfarenhet är att när vi vistas i naturen blir vi till dem vi är ämnade att vara! ReWild yourself!Läs om mina samarbeten

 

 

LISEN ORGANICS

2010 lade jag ned mitt varumärke Lisen Organics. Naturliga, ekologiska hudvårdsprodukter som jag till en början kokade hemma i köket. Det var tider det. Produkterna var uppskattade och jag fick mycket press och uppmärksamhet för dem. Något jag är mäkta stolt över. Men inget varar för evigt, och jag drivs hela tiden framåt och vill förändra. Nu finns det så många andra bra naturliga ekologiska varumärken som jag kan rekommendera, om man inte vill tillverka själv: Moonsun, C/O Gerd, Weleda, Dr Hauschka för att nämna några.

Lisen-Organics-compressor

 

Gröna hälsningar, Lisen