Gör ditt eget havs-spa Havstenssund! 5 juli 2017

with Inga kommentarer

IMG_2848

Hemma-spa med blommor och tång

Onsdag 5 juli 2017

Vi ses i Havstenssund och spaar!

Tillsammans med Linnea Sjögren från Catxalot, http://www.catxalot.se/gör jag en serie roliga kurser i början på juli. Vi använder vilda växter vid stranden och tång, som är Linneas specialitet i mat och hudvård.

Den finaste hudvården är den du själv gjort. Blommiga bad och ansiktsmasker, salta tångskrubbar, doftande oljor och vårdande inpackningar med vilda växter och tång är enkla och roliga att röra ihop.

Under den här kursen lär du dig göra allt du behöver för en välgörande ansiktsbehandling med vad naturen kan tänkas erbjuda för säsongen. Ta med en handduk för här ska det kladdas! Med naturlig hudvård behöver du aldrig oroa dig för vad som finns i produkterna, och du kan skräddarsy dem efter egna behov. Enkelt, sinnligt, lustfyllt.

Vi går ut och skördar växter längs med och i havet. Ni får lära er skörda hållbart och etiskt. Sedan går vi in i Catxalots charmiga hamnmagasin och blandar vi ihop produkter för en ansiktsbehandling – serum, oljor, skrubbar, ansiktsmasker och annat gott för huden. Vi avslutar med att använda produkterna.

Kursen är ett samarrangemang mellan Lisen Sundgren, örtspecialist och författare, och Linnéa Sjögren från tångföretaget Catxalot.

Det här ingår i priset: Lunch, alla ingredienser till produkterna och receptsamling.

 

Tag med dig: Badkläder, snorkel, cyklop, sax, vattenskor, små och stora påsar för blommor och tång/korg, handduk till workshopen

Pris: 1950:- inkl. moms.

Datum: Onsdag 5 juli 2017

Tid: 10 – 17

Plats: Tjurpannans naturreservat och Tångmagasinet i Havstenssund.

Anmälan och betalning: info@catxalot.se eller 070-914 72 99

 

Linnea Sjögren brinner för att vi i Sverige ska börja utnyttja våra egen tång och alger i matlagning. 2014 startade hon företaget Catxalot som bland annat levererade bohuslänska alger till den rätt Tommy Myllymäki vann Bocuse d’Or med samma år.

Hennes strikta syn på kvalitet och idérikedom har lett till att Catxalot inte bara vann Nyskaparstipendiet 2015 utan även till att de levererar till några av Sveriges absoluta topprestauranger.

Leave a Reply