Följ med mig till SYDAFRIKA!

with Inga kommentarer

Följ med till Sydafrika!

Skärmavbild 2017-06-30 kl. 12.47.36

Sydafrika är ett land som helt erövrat mitt hjärta. De människor och platser och smaker jag fått uppleva där vill jag så gärna dela med mig av och därför har jag börjat arrangera gruppresor dit.

Förra året var det premiär och det var en lyckoträff, så nu fortsätter jag!

På resan får du möta passionerade kockar som brinner för att laga mat på vad naturen ger, vinmakare som gör fantastiska viner utan tillsatser och odlare som samverkar med naturen. Du får uppleva vandringar i storslagna naturreservat och längs den vilda Atlantkusten. Lär mer nedan:

Skärmavbild 2017-07-01 kl. 09.03.11

 

 

Naturlig lyx med Lisen Sundgren i Sydafrika 17-26 januari 2018

Ett smakrikt möte det bästa av Kapstadens natur, gastronomi, odling och människorna som förändrar.

Välkommen att tillsammans med Lisen Sundgren uppleva Sydafrikas nya gastronomi med rötter tusentals år tillbaka i tiden, Nya Världens spännande viner och Kapstadens storslagna natur och city odling som skapar nya möjligheter i kåkstäder.

Det sjuder av kreativitet och nytänkande kring hållbarhet och ekologi hos odlare, kockar och vinmakare. Stadsodling har tagit fäste och i vildmarkerna ses kockar botanisera och ta för sig av ätliga vilda växter. Sydafrika håller på att utvecklas till ett spännande, nytänkande och dynamiskt hållbart matland att låta sig inspireras av.

På den här resan får du möta passionerade människor som driver den här rörelsen framåt som bjuder generöst av sin kunskap. Möten som blir till minnen för livet.

Vi kommer bo på bekvämt hotell i Kapstaden, i lyxiga stugor landet, i enkla hyddor på stranden och i svindlande vackert naturreservat.
Äter på nyöppnade trendiga krogar, lagar mat i en ”vild trädgård” i en kåkstad, grillar över öppen eld på stranden och äter picnic i vild natur. Vandrar längs den vilda levande Atlantens svindlande vackra stränder och möter rebelliska, innovativa vinmakare.

Vi får med andra ord det bästa av allt: storstadens puls, lugnet i bergen, närhet till havet och vild natur.

Var beredd på en intensiv resa med många sinnesintryck som du kommer leva på länge!

Några tips: packa vindjacka, en varmare tröja, en handduk och en övernattningsväska. Det är varmt och torrt på dagarna men ibland blåser det och på kvällen kan det bli svalt, särskilt vid havet. Ta med bekväma skor, vi kommer göra flera naturvandringar.

Det här är en resa för dig med öppet sinne, som är intresserad av natur, mat och vin, nyfiken på hållbarhet och odling och inte minst vill möta människor som skapar förändring.

Vi kommer arrangera en sammankomst under hösten där ni får mer information om resan och tillfälle att möta dina medresenärer.

PRIS: 27. 500 kronor
Datum: 17 januari – 26 januari (ankomst 18 januari, avfärd 25 januari)
Anmäl ditt intresse senast 15 september till: cecilia.nygren@nygrenlind.se Vid anmälan utgår faktura på deposition 5000 kr
I priset ingår: Flyg och flygskatter

7 hotellnätter i dubbelrum
Alla måltider utom en middag.
Vin ingår ej. 2 vinprovningar är frivilliga och ingår ej. Bekväm, luftkonditionerad buss
Alla lokala transfers och utflykter
Lokala guider

Frågor om resan? Maila: lisen@lifebylisen.com
Priserna gäller vid 12 personer

Leave a Reply