BLAND VILDVUXET, BIN OCH OGRÄS! BEE URBAN EVOLUTION LAB 12 OCH 26 MAJ

with Inga kommentarer

 

Välkomna till två söndagar av vilt utforskande hos Bee Urban Evolution Lab

Illustration Nadia Nörbom ur boken Vildvuxet
Illustration Nadia Nörbom ur boken Vildvuxet

 Nu är det dags! Länge har jag fått förfrågningar om jag inte kan hålla lite längre kurser som komplement till vandringar, så, nu slår jag till!

Två söndagsförmiddagar i maj fördjupar vi oss i säsongens grönska och vilda ätliga växter.

Lär dig identifiera och använda några av de vilda växter som är i säsong.

Vid varje tillfälle fördjupar vi oss i några väl valda växter, genom att smaka och dofta, jag kommer berätta om deras aktiva substanser hur de påverkar kropp och hälsa. Vi provar olika användningsområden: hälsosamma uppfriskande och goda infusioner, läskande kombucha, läkande oljor, mat, vinägrar, smaksatt honung, kryddblandningar, hudvård och en hel del annat.

Vilda ätliga växter är något som kommer stort inom gastronomin och är inte bara gott och lustfyllt men också bland det mest näringsrika och klimatsmarta man kan tänka sig att äta!

Eftersom vi befinner oss hos Bee Urban så kommer jag också prata om bin och honung, vad vi kan göra för bina och vad binas produkter kan göra för oss!

Mellan kurstillfällena får ni hemuppgifter att arbeta med så räkna med att lägga ned lite tid på dem.

Att gå ut i naturen och bekanta sig närmare med det vilda är inte bara roligt och lustfyllt, det är också på alla sätt gynnsamt för hälsan: när vi vistas i grönskan blir vi lugnare, andningen blir djupare, vi får en ökad känsla av välbefinnande och får ett starkare immunförsvar. Om det kommer jag prata med när vi ses, naturen som terapi och läkekraft.

Datum: 12 och 26 maj
Tid: 10.00-13.00
Plats: Bee Urban Evolution Lab, Garnisonens tak ovanför Restaurang K-märkt, Karlavägen 100 (följ skyltarna när ni kommer in i entrén).
Anmälan: skicka ett mail till lisen@lifebylisen.com
Då får du uppgifter för betalning, din plats är säkrad när kursavgiften är betald.
Kursavgift: 2100 kronor
Allt material och en lättare fika ingår. Ta med något att äta om du vill, annars finns det gott om lunchställen i närheten dit du kan gå efter kursen.

Varmt välkommen!

 

 

Leave a Reply