ÄT UPP OGRÄSET 21 maj ROSENDALS TRÄDGÅRD

with Inga kommentarer
Illustration Nadia Nörbom ur boken Vildvuxet
Illustration Nadia Nörbom ur boken Vildvuxet

 

När åt du vitmåraskott, tusensköna eller maskrosblad senast? Har du aldrig provat är det dags nu! Kom med på en vild vandring och se Rosendals trädgård och dess odlingar med nya ögon.

 

Anmäl dig här: https://dinkurs.se/appliance/?event_id=57915

Tisdag 21 maj kl. 17.00 – 18.30

Ogräs är framtidens mat! Vilda växter förtjänar en högre status. Låt maskrosor, kirskål och svinmålla frodas istället , och ät upp dem.  Vilda ätliga växter är inte bara kokheta inom den moderna gastronomin, men också bland det mest näringsrika och miljövänliga du kan äta. Och ett fantastisk sätt att knyta an till naturen.

För att plocka och använda vilda växter krävs kunskap om hur och var man får plocka, hur man identifierar vad som är ätligt och hur växterna tillagas.

Under vandringen får du tips om hur vanliga vilda växter tillagas till mat, samt  hudvårdsprodukter och hur de kan förbättra din hälsa. 

Lisen Sundgren är herbalist, forager, författare och en ivrig förespråkare för ett liv i samklang med naturen. Hon samarbetar med flera framstående kockar och varit med och utvecklat köket på flera krogar. Hennes böcker,  Lisens Gröna Värld, Det Vilda Köket och Vildvuxet finns att köpa på plats. 

 Obs! klädsel efter väder då vi är utomhus.

Deltagaravgift: 350 kr

Leave a Reply